1_001-beleggingstips-vebAls u op de beurs wilt gaan handelen kun je veel geld verdienen, maar u kan ook veel geld kwijtraken. Om dat laatste te voorkomen zijn er een aantal dingen belangrijk. Allereerst moet u vooraf bedenken hoeveel geld u maximaal gaat inzetten. Spreek eventueel met een partner af dat u daar in ieder geval niet over heen gaat. Om schulden te voorkomen, belegt u nooit meer geld dan dat u heeft.

Als u de volgende tips tijdens het handelen op de beurs in uw achterhoofd houdt, maakt u geen onnodige verliezen en levert het handelen u wellicht nog een aardig bedrag op.

Langer termijn denken
Op de korte termijn dalen en stijgen de aandelenkoersen vaak constant. Het is dan ook vrijwel onmogelijk om voorspellingen op korte termijn te doen. Als de aandelen niet zo hard stijgen als u had gedacht, is het een kwestie van geduld en richt u zich op de langere termijn voorspelling. Gaat u toch voor de korte termijn dan is een technische analyse belangrijker dan de fundamentele analyse.

Het juiste moment
Als de aandelen stijgen is het verleidelijk om deze te kopen, echter als ze vervolgens dalen zult u ze waarschijnlijk zo snel mogelijk weer van de hand doen. Zo maakt u verlies. Als de koersen dalen is het juist verstandig om ze te kopen en wanneer de koersen stijgen, kunt u aandelen het beste verkopen.

Beleg simpel
Zorg dat u snapt wat u precies koopt en maak geen ingewikkelde analyses die niet nodig zijn. Kijk liever met een helikopterview naar aan- en verkopen op de beurs. Laat u dan ook niet leiden door experts op het gebied van beleggen, maar ga af op uw eigen eenvoudige analyses. Inlezen in het bedrijf en de financiële cijfers is wel een aanrader voor u besluit om aandelen te kopen of als u de aandelen langere tijd bezit.

Kansen spreiden
De kans is groot dat u geld verliest bij het handelen op de beurs. Door uw kansen te spreiden, is het risico op verlies kleiner. Als u ergens anders winst haalt, dan is het verlies snel weer goed gemaakt. Belegt u alles in één bedrijf of branche, dan is het risico groter dat u alles in één keer kwijt raakt.